Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Kонкурс 2012/2013

“Фондација RENOVA” Тетово • Македонија

Тел.: +389 44 333 227

Факс: +389 44 487 200

е-mail: fondacioni@renova.com.mk

e-mail: fondacioni_r@yahoo.com

Браќата Идризи освен инвестиции во изградба на фабрики одлучија да инвестираат и во развивањето на свеста и стимулирањето на интелегенцијата во нашето општество.

Мисијата на “Фондацијата RENOVA” е стимулирањето и унапредувањето на младите во нивните професии. Оваа идеја браќата Идризи ја имаа дури од 1992 година кога се вратија од Швајцарија. Оваа мисија предвидува многу активности со кои ќе се развива свеста со соодветна култура кај младите за патот кој треба да го следаат за да се вклучат во општеството.

Некогашната идеја на браќата Идризи се оствари со основањето на оваа Фондација. Денеска преку ова фондација 65 средношколски ученици и 94 студент заедно со нивните родители се среќни.

Резултати од ова мисија најдобро ќе се видат во иднина. Но пред тоа наша цел е да се достигне висок степен на свеста, што значи одстранување на негативните причини кои можат да влијаат во иднината односно во успехот на младите.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.