Renofix 740 е современ градежен минерален материјал со високи квалитети за удобно и здраво домување. Минерално структурна покривна фасада за надвор и внатре. Состав: хидратизирана вар, бел цемент и мермерен бел песок. Renofix 740 се меша со 7-8 литри чиста вода. Материјалот треба да биде без грутки. После времетраење од 10 мин. материјалот уште еднаш се промешува. Ваквите малтери во боја додатно треба да се премачкаат со Renosil бои. Да се чува на суво. Трајност: 6 месеци. Да не се работи под температура од +5°С. Придржувајте се до техничкото упатство.
Техничка документација

RENOFIX-740 Безбедносен лист

RENOFIX-740 Изјава за својствата

RENOFIX-740 Технички лист