Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Kuarc

Кварцот е многу важен дел од нашиот живот, но во нашата околина може да се најде многу лесно. Многу наши објекти како и наши куќи и мостови се невозможни без кварц. Кварцот се наоѓа во многу индустриски производи исто така и во производи кои ни се потребни во секојдневниот живот многу пати и во производи каде не би помислиле дека може да има кварц.

Кварцот бил многу важен за многу сфери на човековиот живот како и во минатото така и во иднината.

Кварцот е многу важна суровина која може да ја најдеме како чиста или како дел од некој од многубројните минерали, може да го најдеме во лековите, во автомобилските гуми, бои, синтетички материјали итн.

Кварцот е употребуван во металургиската индустрија, фармацевската, во медицината и во индустријата на украсните материјали.

Ние го произведуваме во овие големини на зрнцата и тоа: 10 my, 20 my, 40 my, 72 my, 150 my, 200 my, 500 my, 1000 my, 2200 my и 3000 my.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.