Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

[ico_home]”RENOVELUR” Тетово • Македонија[/ico_home] [ico_phone]Тел.: +389 44 351 050[/ico_phone] [ico_phone]Телl.: +389 44 351 051[/ico_phone] [ico_printer]Факс:: +389 44 333 006[/ico_printer] [ico_mail email=”renovelur@renova.com.mk”]E-mail :renovelur@renova.com.mk[/ico_mail]

Работната единица “ВЕЛУР” која беше во склоп на фабриката “Годел” во 2003 година се приватизира и стана сопственост на компанијата “RENOVA” од Џепчиште која е во сопственост и управувана од Генералниот Директор Шефки Идризи.
Кожарата RENOVELUR веќе две години успешно работи и преработува крзно, кожа и велур и произведува голема палета производи и тоа од пантoфли (папучи) до кожни јакни, пресвлеки за коли, медицински крзна, ХТЗ опрема итн. Цел на ова фабрика е во иднина да се организира така да со своите производи учествува на домашниот пазар, а особено со големо внимание, квалитет и застапеност на странскиот пазар, поради тоа што резулатите на меѓународните аукции на крзното поакажуваат градуален пораст на цените до 33 % и свестраните побарувања на овој природен продукт исто така се во постојан раст.
Проектот, ставот и определеноста на “RENOVA” е да што поскоро ги зголеми дневните капацитети од 1200 на 1400 обработени кожи. Во периодот додека работело претприатието произведувало 70% полуфинални и 30% финални производи како што се автонавлаките, постава за чевли и крзнени папучи. Нашата цел во иднина ќе биде концентрирана да 30% од производите останат полуфинални, а процентот на финално обработените производи биде 70%.
Што се однесува до пазарот ние ќе го анализираме досегашниот пазар и истовремено ќе истражуваме привлекувајќи повеќе од 15% од целокупниот светски пазар.
Имајќи го во предвид стопанскиот, а особено важниот еколошки фактор, ние сме уверени дека со нашето истражување на меѓународниот пазар, како и со нашата креативност ќе бидеме партнери со останатите производители на крзно.
Поради природната термостатска функција на кожата со крзно да ги прави производите изработени од истата секогаш да ја даваат умерено посакуваната температура се создаде потреба од широка лепеза на производи со класичен и моден тренд.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.