Want create site? With Free visual composer you can do it easy.
Perlit  

Перлит е генеретско име за алумо – силикатна супстанца со вулканско потекло.

Необработениот перлит содржува 2-5% кристализирана вода, после вадењето на рудите на перлитот тој се пече во печка на температура од 1000°C. На оваа температура тој ја зголемува масата и се појачува од 20–40 пати. Пареата и пената на водата му даваат такви карактеристики што му овозможуваат зголемување на масата, порозна структура и бела боја.

 

 

 

 

 

Карактеристиките на обработениот перлит се: тој е еколошки, не содржува хемикалии и е назаменлив во аплицирањето.
Ние го произведуваме во 500 my, 1000 my, 1500 my и 2000 my.

Хемиската структура на перлитот е:
SiO₂
Al₂O₃
Fe₂O₃
CaO
MgO
Na₂O
K₂O

70 – 75 %
10 – 15 %
0.5 – 3 %
1 – 1,5 %
0,4 – 0,8 %
3 – 4,5 %
3 – 4,5 %

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.