Нашето мото: „Недостижните работи не постојат“

     RENOVA е синоним на иновацијата, на технологијата, на успехот, на вредноста, на сигурноста и љубовта кон работата, културата, традицијата и верноста. Ние стремиме кон развојот на технологијата и кон иновации на нашите производи.

     RENOVA е главен промотор за развој на бизнисот, стопанството и техничко – технолошките развитоци на Балканот.

Нашето мото е: “Ништо не е недостижно”

     Таткото на г. Шефки Идризи отиде во Швајцарија со единствена намера за неговите деца и потомци да обезбеди подобри услови за живот.

     Во многу погледи 1992-та година е заокружување во многу правци. Г. Шефки Идризи ја отвори фирмата RENOVA која што на почетокот беше само трговска и услужна фирма. За многу кратко време се појавија потреби за вртоглав развој. Сето ова што можете да го видите на оваа web страница е постигнато со големо ангажирање и волја за постигнување на економско – социјален развој. И тоа не е се, затоа што ние продолжуваме со работа со истиот елан.

     Успехот на RENOVA е соединување на силите и волјата на двата браќа Шефки и Ќенан Идризи. Тие се исполнуваат меѓу себе. Ќенан своите интелектуални капацитети ги вложил во бизнисот, меѓутоа тој ревносно и со голем успех му се посветил и на спортот, и тоа на фудбалот.

     Фудбалскиот клуб “RENOVA” започна од општинска лига и за четири години стигна во фудбалскиот пиедестал на Македонија – во првата лига. Овој успех е постигнат благодарение на заслугите и одличното менаџирање на г-дин. Ќенан.

Контактирајте не
sqAlbanian